Γιατί και πως οι Χρυσαυγίτες ζουν ανάμεσά μας – Μπροσούρα

Αυτή εδώ αποτελεί τη τελευταία μας ανάρτηση. Η Αναζωπυρώση πλέον έχει κλείσει τον κύκλο της. Από τη δημιουργία της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Ν. Ιωνίας – Ν. Ηρακλείου το καλοκαίρι του 2011, έως την μετατροπή της πρώιμης αυτής ομάδας στην Αναζωπύρωση το φθινόπωρο του 2012, και φτάνοντας σήμερα τελικά στην άνοιξη του 2016, έχουν περάσει σχεδόν 5 χρόνια. Πέντε χρόνια συζητήσεων, πέντε χρόνια παρεμβάσεων στις γειτονιές μας. Και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους όσους σταθήκαν μαζί μας στον δρόμο, που σχηματίσαν μαζί μας αλυσίδες, που γευματίσαμε συλλογικά, που ψαχνόμασταν να βρούμε ποιο βύσμα μπαίνει σε ποια υποδοχή στις μικροφωνικές.

Αφήνοντας λοιπόν ως συλλογικότητα την «τελευταία μας πνοή», θέλουμε να μοιραστούμε το παρακάτω κείμενο με το υπόλοιπο ανταγωνιστικό κίνημα. Το κείμενο αυτό γράφτηκε πίσω την άνοιξη του 2015 αλλά για διάφορους λόγους είχε μείνει τελικά αδημοσίευτο – έως και σήμερα. Την περίοδο 2008-2013, η Χρυσή Αυγή αποτέλεσε έναν κεντρικό πρωταγωνιστή στην καθημερινότητα της πλειοψηφίας του ανταγωνιστικού κινήματος. Το ζήτημα αρχικά των ακτιβισμών της, κι ύστερα της κοινοβουλευτοποίησής της, πολλές φορές μονοπώλησε το περιεχόμενο τόσο των συζητήσεων διάφορων συνελεύσεων όσο και των παρεμβάσεων στο δρόμο. Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως δημιουργήθηκε ένας ολόκληρος κύκλος αγώνων με τη ΧΑ στο επίκεντρο. Εδώ δεν θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν απολογισμό του ευρύτερου αντιφασιστικού κινήματος του οποίου αποτελέσαμε κι εμείς τμήμα, και που υπήρξε σημαντικό κομμάτι της δραστηριοποίησής μας. Αρκούμαστε στο να καταθέσουμε στη δημόσια κινηματική σφαίρα κάποιες σκέψεις μας γύρω από τον λόγο εμφάνισης της ΧΑ, του περιεχομένου της δραστηριοποίησής της, και τελικά των αιτιών που παραπέμφθηκε μαζικά σε δίκη.

Το μόνο σίγουρο είναι πως με την αυτοδιάλυσή μας δεν επιστρέφουμε στα σπίτια μας. Συνεχίζουμε να παραμένουμε εδώ, στους δρόμους και τις πλατείες, στις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας -απλώς πλέον μέσω άλλων συλλογικών διαδικασιών- για την καταστροφή της κοινωνικής σχέσης του κεφαλαίου. Το είχαμε πει από την αρχή κι επιμένουμε ακόμα:

Ενάντια σε όσους προτάσσουν την απάθεια, την καριέρα, τον ατομικισμό και κάθε λογής ιδεολόγημα που μας κάνει να ντρεπόμαστε που είμαστε γείτονές τους.
ΘΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ

Για την μπροσούρα σχετικά με τη ΧΑ σε μορφή pdf, κάντε κλικ στην εικόνα:

Untitled

Leave a Reply

Your email address will not be published.